Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Duurzame Doeners Dichtbij

Inspiratie en tips om duurzaam online te groeien

Veel ondernemers zijn bezig met duurzaamheid. Om bij te dragen aan een beter milieu, of om te voldoen aan regelgeving. Daarnaast is duurzaamheid een vereiste voor steeds meer consumenten. Het biedt dus groeikansen voor je bedrijf! Ontdek hier tips, tools en inspiratie om duurzaam online te groeien.

Video's

Op een duurzame manier groeien met je bedrijf, hoe doe je dat? Laat je inspireren door de verhalen van deze ondernemers:

Duurzaam inkopen als bedrijf: zo pak je het aan

Duurzaam inkopen als bedrijf: zo pak je het aan

Dit stappenplan gaat je helpen bij het opstellen van een duurzaam inkoopbeleid. In vijf stappen neem je jullie huidige inkoop onder de loep, zet je inkoop-principes op papier en deel je het werk met je team.

Artikel
Greenwashing: zo herken én voorkom je misleidende duurzaamheidsclaims

Greenwashing: zo herken én voorkom je misleidende duurzaamheidsclaims

Greenwashen gebeurt echt niet altijd moedwillig. Met opzet of per ongeluk - het resultaat blijft echter hetzelfde: je bent misleidend bezig. Voorkomen is dan ook veel beter dan genezen wanneer het gaat om greenwashing!

Artikel

Podcasts

Kennisartikelen

Over het initiatief

Het project ‘Duurzame Doeners Dichtbij’ is een samenwerking van MKB-Nederland en bol.com Met deze samenwerking willen MKB-Nederland en bol.com het ondernemersklimaat verder verduurzamen en retailers helpen groeien. ‘Duurzame Doeners Dichtbij’ biedt ondernemers inspiratie, tips en tools om duurzaam online te groeien. Ook organiseren we begin 2024 een fysiek event om ondernemers te helpen te verduurzamen en meer online te verkopen.
De rol van bol.com bij dit project betreft de financiering.