Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

De periode 2023 tot 2028 is de overgangsfase naar een nieuw, persoonlijk pensioenstelsel. Deze voorlichtingswebsite is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland en helpt werkgevers om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te maken.

Pensioenprofessionals aan het woord

Card Image

Leo Rolf

Leo Rolf is vakspecialist arbeidsvoorwaarden bij Techniek Nederland. Ook is hij toezichthouder en bestuurslid geweest van diverse Pensioenfondsen. Over het nieuwe pensioenstelsel stelden wij Leo een aantal vragen.

Card Image

Monique van der Poel

Monique van der Poel is pensioenbelangenbehartiger en pensioenstrateeg bij FME, de werkgeversorganisatie voor de Technologische Industrie. Daarnaast zit ze op een FME-zetel in het niet-uitvoerend bestuur van PME Pensioenfonds. Over het nieuwe pensioenstelsel stelden wij Monique een aantal vragen.

Card Image

Karen Theunisse – den Engelsman

Karen Theunisse – den Engelsman is specialist arbeidsvoorwaarden bij PostNL. Zij is onder andere mede verantwoordelijk voor het pensioenbeleid vanuit HR. Over het nieuwe pensioenstelsel stelden wij Karen een aantal vragen.

Recente berichten
Werken aan ons pensioen

Werken aan ons pensioen

Werkenaanonspensioen.nl is het platform van het ministerie van SZW over de nieuwe pensioenregeling. Hierop staan stappenplannen met relevante informatie die werkgevers op weg helpen. Daarnaast biedt het platform tijdlijnen, whitepapers, webinars en veelgestelde vragen en antwoorden.

Werken aan ons pensioen

Toolbox

Om iedereen te informeren zijn er communicatiemiddelen gemaakt. Geïnteresseerd?

Werken aan ons pensioen

Makkelijk zoeken

Snel de informatie vinden die je zoekt? Gebruik de handige zoekbalk.

Werken aan ons pensioen

Website voor publiek

Nederlanders vinden hier informatie op hoofdlijnen over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen.