Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Netcongestie

Alles wat je wilt weten en kunt doen.

Het programma Netcongestie bedrijfsleven ondersteunt en betrekt ondernemers bij dit probleem. Door duidelijkheid en praktische informatie te bieden en naar hun knelpunten, ideeën en behoeftes te luisteren. En die kenbaar te maken bij overheden en netbeheerders.

Wat doet het Programma netcongestie bedrijfsleven voor ondernemers:

Wil je meer informatie? Bezoek dan eens één van deze websites: 

  • De capaciteitskaart van Netbeheer Nederland laat zien hoe netcongestie ervoor staat en geeft informatie over de wachtlijst.
  • De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft op de website veel informatie voor ondernemers die netcongestie zelf – of samen met andere ondernemers- willen aanpakken. Oplossingsrichtingen, voorbeelden, een overzicht van relevante subsidies en nieuws vanuit de overheid.
  • Op de website van DEB.nl alles over energie besparen, subsidies die je hiervoor kunt krijgen en energie-adviseurs.
  • Op Partners in Energie, een initiatief van alle regionale netbeheerders, vind je uitgebreide informatie over congestiemanagement. Over hoe je kunt deelnemen en hoe het werkt. Ook vind je er voorbeelden van contracten.
  • Zit je bedrijf op een bedrijventerrein en wil je verduurzamen en of netcongestie aanpakken? Op de website van PVB Nederland (Programma Verduurzaming Bedrijventerreinen Nederland) vind je hierover handige informatie, hulp en begeleiding in de vorm van deskundigen.
  • Op actieprogrammanetcongestie.nl al het nieuws over de ontwikkelingen en vorderingen van het bouwen aan het netwerk.