Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland
3-D modellen voor je webshop

Meer conversie op je webshop door 3D-visualisatie? Hoe doe je dat? Laat je adviseren, ontvang kant-en-klare 3D-modellen en ga aan de slag met de software. Specifiek voor woonondernemers.

Voor wie?

Dit is bedoeld voor woonondernemers die reeds een webshop hebben en die de kwaliteit van de visuele content belangrijk vinden en willen ervaren wat dit voor je online verkoop doet.

Wat houdt het in?

  • Een adviesgesprek van 1,5 uur
  • Een intake over de gewenste 3D content
  • Drie complete 3D modellen
  • Kant-en-klare basisconfiguraties voor de 3D modellen
  • 3 Maanden gebruik van de online 3D Product Configurator
  • 9 Renders o.b.v. de 3D modellen

We beginnen met een adviesgesprek. In dit gesprek wordt toegelicht wat goede visualisatie doet met je conversie. Vervolgens wordt er bekeken hoe dat er voor de deelnemende onderneming uit kan zien. Hierin komen zaken aan bod als: welke producten komen in aanmerking? Welke technieken pas ik toe? Alleen Augmented Reality (AR), of ook een 3D Product Configurator, etc?
Vervolgens worden de materialen verzameld die nodig zijn om de 3D modellen te maken (aan te leveren door de betreffende organisatie).

Als het materiaal compleet is, gaat de 3D artist de betreffende modellen tekenen. Deze modellen gaan eenmalig ter controle terug naar de organisatie, waarbij eventuele correcties kunnen worden aangegeven. Na goedkeuring worden de modellen definitief gemaakt, inclusief de bijbehorende renders. Dit zijn fotorealistische beelden van het 3D model, geschikt voor online gebruik. De beelden blijven ook na de proefperiode jouw eigendom.

Daarna gaan we aan de slag met de 3D Product Configurator. Voor ieder model wordt een basisconfiguratie gemaakt. Deze configuratie wordt vervolgens gekoppeld aan het 3D model, zodat het 3D model configureerbaar is. Dan kan bijvoorbeeld een andere stofgroep en stofkleur gekozen worden op het product. Deze 3D Configurator kan 3 maanden voor testdoeleinden worden gebruikt.

Na het gebruik van de 3D Product Configurator weet je welke impact goede visualisatie op je online conversie en verkoopproces kan hebben. Tevens kun je bepalen wat de ROI op het maken van 3D modellen gaat zijn, doordat je inzicht hebt gekregen in doorlooptijden en de (tijds)investering die nodig zijn voor het maken van 3D modellen en eventuele configuraties. 

Hoeveel tijd kost het?

Voor dit project wordt een eenmalige tijdsinvestering gevraagd van ca. 8 tot 12 uur. Het merendeel van het werk zal bestaan uit het verzamelen van de benodigde informatie en materialen (zoals bijvoorbeeld digitale stofstalen).

Wat is de voucherwaarde?

De kosten zijn € 1.000 exclusief btw. Dit is inclusief drie 3D modellen, 3 maanden gebruik van de online 3D Product Configurator en 9 renders