Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland
Succesvol online starten

UPDATE: Het is niet meer mogelijk om pakketten of een adviesgesprek aan te vragen. Vanaf de start van het project tot en met december 2021 hebben we ruim 900 gratis pakketten aangeboden en retailondernemers ondersteund bij hun online strategie. De scan blijft ook in 2022 beschikbaar.

Voor wie?

Het adviestraject is bedoeld voor ondernemers die nog niet begonnen zijn of net beginnen aan hun online avontuur.

Wat houdt het in?

 • Oriënterend gesprek via video
 • Analyse op cijfers
 • Plan van aanpak
 • Plan doorspreken met elkaar
 • Consult om in opvolging mee te denken

Hoe ziet het pakket eruit?

In een oriënterend (video)gesprek kijken we met elkaar naar de huidige techniek die je gebruikt en wat er voor nodig is om online te gaan. Waar let je op en hoe ga je je positioneren in het online landschap? En misschien wel belangrijker: is er nog plek online om geld te verdienen met de goederen die ik verkoop? Allemaal vragen die we tijdens het oriënterende gesprek bespreken om vervolgens te verwerken in een plan van aanpak. In het plan staat beschreven:

 • Welke stappen jij moet nemen als ondernemer om succesvol online te starten met een focus op techniek en marketing;
 • Welke vragen jij kan stellen aan webbouwers e.d. zodat je niet voor onvoorziene kosten komt;
 • Welke doelstellingen en uitdagingen hebt als ondernemer;
  Op basis van online gegevens rekenen we door of het zin heeft om online te starten zodat jij een gewogen beslissing kan maken;
 • Welke kanalen jij het beste kan inzetten om je doelstellingen te behalen;
 • 1 uur consult om verder in het proces mee te denken (keuze webbouwer, offerte vergelijkingen e.d.).

In het traject leer je hoe je succesvol online kunt starten en waar je rekening mee dient te houden voordat je gaat investeren. Elk advies traject en elke situatie is anders. We gaan middels ons proces kijken waar we het meeste kunnen winnen en zorgen dat dat gestructureerd wordt aangevlogen zodat jij duidelijk weet welke stappen je moet nemen om te starten. We focussen op de online marketing kanalen in het plan en denken mee in de techniek.

Hoeveel tijd kost het?

Het kost je een 3 – 4 uur tijd om de gesprekken te doen en de vragen te stellen. Het is bijna een dagtaak om werkelijk een succesvolle website te runnen, het is maar net hoe uitgebreid je het aanvliegt.

Wat is de voucherwaarde?

De kosten van het adviestraject zijn € 995-, exclusief btw. Dit is inclusief een aantal uren advies & coaching vanuit Multiply.